Probleme...

Germania nu poate tine in spate toata Europa.
In timp ce in piața Victoriei din București scandau manifestanții, am ascultat-o pe cancelarul german Angela Merkel, care avertiza întreaga lume: Uniunea Europeana e pe marginea prăpastiei. Daca statele europene nu-si reduc cheltuielile, euro se prăbușește. Daca se prăbușește euro, se va prăbuși si Europa.Iar o prăbușire a Uniunii Europene nu va lăsa neatinse nici Statele Unite, nici China . Criza de pana acum va fi o gluma! Pentru ca economia mondiala va intra in haos, cu consecințe greu de prevăzut. Pentru câți ani? Nimeni nu știe.
Pe cine va salva Germania ?
In primul rând, pe ea însăși. Daca va mai putea, va încerca sa salveze si tarile cu economii puternice, fără „fumuri” socialiste si sindicaliste, tari care pot deveni motorul unei noi Europe . Deci nu va ajuta Franța. Franța se va prăbuși sub povara propriilor subvenții agricole. Mai degrabă Germania va sprijini Marea Britanie, care se afla deja in colaps, tot din cauza cheltuielilor publice enorme din anii trecuți.
Unde mai are loc Romania ? Pai Romania nu mai joaca in filmul asta!
Optimiștii din Romania au ras când au fost avertizați.
Printre ei s-au numărat lideri politici din toate partidele. Inclusiv ministrul de Finanțe, Gheorghe Pogea! Dar pe timp de criza, optimismul e o forma de imbecilitate.
Timp de 50 de ani, tarile europene au făcut pur si simplu jaf de bani. Protecția sociala a fost politica oficiala. Creșterile de pensii, creșterile de salarii in sectorul de stat (care nu producea nimic!) au dus la taxe si impozite insuportabile pentru companii. Care au fost obligate sa crească preturile. Iar acum si-au pierdut clienții. Nimeni nu mai cumpăra produsele europene, oricât de bune sunt ele. Tehnologia înaltă nu mai e o salvare. Economia europeana se scufunda.
Iar noi in Romania ce facem? Pai, politicienii fura, iar poporul cere protecție sociala.
2010 si 2011: ani de sărăcie si violente de strada.
In tarile „de stânga”, sindicatele europene nu vor înțelege situația. Nu vor accepta concedierile, reducerile de salarii si de pensii. Dar bani nu mai sunt. Așa ca manifestațiile de strada, mitingurile si violentele se vor înmulți. Autoritatea guvernelor va scădea. Instituțiile se vor scufunda in haos. Sistemele de pensii de stat vor da faliment. Toate drepturile câștigate de „clasa muncitoare” in ultimul secol vor dispărea ca fumul. Adio salarii garantate, adio concedii, adio program de lucru de 8 ore.
Cine va supraviețui? Cine poate, desigur!
Romania se va prăbuși foarte repede.
Probabil chiar in următoarele luni. Pentru ca FMI a închis robinetul cu bani. Pentru ca nu avem rezerve financiare si nu avem economie. Pentru ca iubim „statul”. Pentru ca uram patronii, firmele private, iar sectorul privat romanesc e cel mai slab din toata Europa. Si pentru ca avem o imagine foarte proasta, de cerșetori, hoți, prostituate, așa ca nu ne va ajuta nimeni.
Si, sincer, nici nu meritam ajutor. E mai bine sa ne descurcam singuri.
11 lucruri pe care Sebastian Vlădescu nu le va spune niciodată
vezi toate articolele de Radu Soviani
azi la 02:16 28 comentarii 3575 vizualizari.
1. Am câștigat într-un singur an, de la stat, aproape 100.000 de EURO. Potrivit declarației de avere, depusă în data de 6 ianuarie 2010, Sebastian Vlădescu a primit în anul fiscal precedent depunerii declarației de avere, suma de 405.650 de lei, numai de la companii de stat, astfel :
* de la CEC Bank, în calitate de membru în Consiliul de Administrație, a încasat 227.885 de lei
* de la Romavia, unde a mai prins un Consiliu de Administrație, a încasat într-un singur an 34.119 lei
* de la Fondul Proprietatea, unde a fost președinte de Comisie, a încasat într-un singur an 143.946 de lei.
În total, cei 405.650 de lei, încasați într-un singur an, la un curs de 4,2 lei pentru un EURO, reprezintă circa 96.000 de EURO.
2. Într-un singur an, am câștigat, mergând la câteva ședinte, unde am fost numit politic, echivalentul a 266 de salarii medii pe economie (1509 lei pe lună în martie). Fraierilor, care munciți, veți face banii aștia în 22 de ani. Numai dacă țin banii aștia pe dobânzi, voi încasa anual, din dobânzi, echivalentul a 26 de salarii medii pe economie.
3. Nu îmi pasă că și mie îmi tai salariul cu 25%. În fapt, dacă pierd 250 de EURO lunar din salariul de ministru de circa 1000 de EURO, voi returna în 384 de luni (32 de ani), ceea ce am încasat într-un singur an, din consilii de administrație. Să strângem cureaua!
4. Am câștigat într-un singur an, de la stat, din consilii de administrație, echivalentul a 570 de pensii medii. Adică ceea ce voi nu veți câștiga niciodată din pensie. Pentru că, fraierilor, trebuie să încasați pensia medie timp de 47 de ani și 6 luni pentru ca să primiți aceiași bani ca mine, într-un an. Iar media de vârstă este de 73 de ani. Și dacă vă scot la pensie la 67 de ani, veți încasa cel mult 6 ani de pensie, pe medie, chit că ați muncit și contribuit 50 de ani. Pardon, vă tai pensiile cu 15%, aşa că banii pe care i-am făcut într-un vor reprezenta echivalentul a 671 de pensii. Adică 56 de ani de pensie! Categoric nu prindeţi asta!
5. Am duble standarde. Plătesc cât pot de puțin la fisc. Potrivit declarației de avere, în calitate de director al SC PVB Euroconsulting, am încasat 4.970 de lei într-un an. Adică, probabil că mi-am dat cel mai mic salariu cu putință astfel încât să plătesc minimum de taxe.
6. După propria evaluare, merit 4970 de lei pe an (1183 de EURO). În fapt, în același an, am încasat din consilii de administraţie, de 81 (optzeci şi unu) de ori mai mult. Ce fraieri!
7. Am fost ministru de finanţe şi acum sunt din nou ministru de finanţe. Între timp nu am avut nici o jenă să fentez statul, prin optimizări fiscale. Mi-am făcut şi cont de PFA. În contul de PFA deschis în anul 2009, am la BRD peste 275.000 de lei (65.500 de EURO). Dacă aş fi primit banii aştia pe carte de muncă, ar fi trebuit să virez la stat, cam 55.675 de EURO (calculul este aproximativ). Aşa, cei care m-au plătit (nu vă spun cine şi pentru ce desi stiu) şi cu mine am plătit cam 14.625 de EURO. Am optimizat fiscal 40.000 de EURO. Echivalent al plăţii indemnizaţiei medii pentru creşterea copilului pentru 18 mame, timp de un an.
8. Deşi sunt ministru, nu am nici o jenă ca o societate la care mă declar asociat cu 25%, să nu plătească dările către stat. Să nu plătească banii pentru bugetul de pensii. Nici pentru bugetul de sănătate. Potrivit site-ului ANAF, societatea EOL Renewable Energy figurează în postura de a face obiectul procedurii de executare silită, cu datorii de 25.278 de lei la bugetul de stat, cu datorii de 836 de lei la bugetul asigurărilor de sănătate (unde vă bag coplata, sâc!), şi cu datorii de 5537 de lei la bugetul de pensii.
9. PVB Euroconsulting este o companie pe care am înfiinţat-o cu prietenii mei de pe vremuri, unii neamuri prin alianţă. “P” vine de la Popescu-Tăriceanu, “V” vine de la “Vlădescu” iar “B” vine de la Boureanu. Tăriceanu nu a fost prea tare, m-a dat afară pentru Vosganian, iar Boureanu… cu Boureanu m-am certat, pentru că nu este dispus să accepte chiar orice.
10. Iubesc banii de la stat. Pe lângă banii de la punctul 1, din 2005 până acum, am mai făcut câteva zeci de mii de EURO. Ca preşedinte al Comisiei de Privatizare BCR, sau ca Preşedinte al Comisiei de Privatizare Ford, sau ca Preşedinte al Comisiei de Privatizare CEC (apropos, CEC nu s-a privatizat). Am luat bani şi de la AVAS, şi de la EXIMBANK, de oriunde am putut, de-a lungul carierei.
11. Timpul costă bani. Măsor timpul cu o pendulă, dobândită în 2008. O evaluez la 50.000 de EURO. Ştiţi câte pensii medii s-ar putea plăti cu 50.000 de EURO? Sau câte indemnizaţii pentru creşterea copilului? Sau câte salarii medii? Nici eu nu ştiu. Pentru că nu mă interesează. Hai pa!
Datele care au stat la baza calculelor şi interpretărilor se găsesc în Declaratia de Avere a lui SebastianVladescu - Posesor si al unui SUPERB SUV BMW - negru - SERIA X5 ! ....

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bancuri de canicula...

42 de documentare de excepţie